Vijesti

Pojašnjenje novog Rasporeda odvoza selektiranog reciklabilnog otpada (papir, plastika, staklo, metal)

4.1.2018.

  Poštovani korisnici usluga odvoza komunalnog otpada s područja Grada Kutine, Grada Popovače i Općine Velika Ludina,

sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, sve komunalne tvrtke u Hrvtaskoj moraju prilagoditi postojeće sustave prikupljanja otpada. U 2018.g. nam predstoji vrijeme prilagodbe i implementacije novog sustava. Sa 01.01.2018.g., stupio je na snagu novi Raspored odvoza selektiranog reciklabilnog otpada (papir, plastika, staklo i metal).

U Rasporedu odvoza selektiranog  reciklabilnog otpada za 2018.g. (koji ste dobili na vaše kućne adrese, a možete ga pronaći i na web stranici EKO MOSLAVINE d.o.o.
- RASPORED ODVOZA ), možete vidjeti da STAKLO i METAL nisu u planu odvoza, ali ne zato što isti prestajemo odvoziti, već zato jer se mijenja način prikupljanja.

PAPIR i PLASTIKA će se i dalje prikupljati od građana na kućnom pragu putem vreća za prikupljanje na isti način kao i do sada.

STAKLO i METAL ćemo prikupljati putem spremnika na zelenim otocima. Lokacije zelenih otoka ćemo navesti u nastavku, a isti popis lokacija spremnika možete pronaći i na web stranici EKO MOSLAVINE d.o.o. - POPIS LOKACIJA "ZELENIH OTOKA" I SPREMNIKA ZA STAKLO.
U sljedeća 2 mjeseca (siječanj – veljača 2018.g.), zbog racionalizacije zalihe vreća za selektirani otpad, ćemo vam ipak dostavljati i vreće na kojima piše STAKLO (zelena slova) i METAL (siva slova).

Preporuka je da u vreću s natpisom STAKLO odlažete PAPIR, a u vreću s natpisom METAL odlažete PLASTIKU, ali odluka je ipak na vama. Bitno nam je da se u konačnici i dalje odvojeno prikuplja PAPIR i PLASTIKA.


Vaša EKO MOSLAVINA!


Izvor: Raspored odvoza selektiranog reciklabilnog otpada u 2018.g. (papir, plastika)

Obavijest za korisnike odvoza (verzija za ispis)

Lokacije zelenih otoka i spremnika za staklo

Povratak