Vijesti

"Čuvajte prirodu našeg planeta" - poruka II.b razreda OŠ Mate Lovrak Kutina ljudima cijelog svijeta

20.4.2018.

Dan planeta Zemlje ili Dan Zemlje  obilježava se 22. travnja u više od 150 zemalja širom svijeta. Namjera je da ljude širom svijeta podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako pridonijeti poboljšanju kvalitete životne sredine.

Povodom Dana planeta Zemlje, učenici II.b razred OŠ Mate Lovrak Kutina s učiteljicom Tanjom Adamović posjetili su tvrtku EKO MOSLAVINA d.o.o.. Djelatnici su putem multimedijalne prezentacije educirali najmlađe što je to biorazgradivi otpad te kako se kompostira s ciljem kako bi potaknuli i roditelje na sudjelovanje u aktualnim pilot projektima EKO MOSLAVINA d.o.o. pod nazivom "odvajanje biorazgradivog otpada u zgradama" i "kućno kompostiranje".

Učenici su nakon prezentacije posjetili odlagalište neopasnog otpada Kutina i sortirnicu otpada u kojoj se sortira papir, ali i plastika na kojoj je naglasak ovogodišnjeg Dana planeta Zemlje.

Direktorica tvrtke, Adrijana Cvrtila, je učenicima pojasnila da se zahvalnost našem planetu iskazuje i ove godine, a naglasak je stavljen na edukaciju te koliko je važno smanjiti količinu plastike koju koristimo i odbacujemo kao otpad. Poručila je učenicima da prenesu stečeno znanje i na svoje najdraže. Učenici II.b razreda su direktorici uručili zahvalnicu EKO MOSLAVINI d.o.o. i zahvalili na lijepom i toplom dočeku te divnoj atmosferi.

Tema Dana planeta Zemlje 2018. je "Kraj plastičnom onečišćenju", s ciljem pružanja informacija o održivom gospodarenju otpadom te poticanjem stanovništva na promjene u ponašanju, odnosno "Reduce, Reuse, Recycle, Restore, Replenish". Ovaj dan je posvećen osvješćivanju javnosti o potrebi temeljite promjene ljudskog ponašanja i stava o plastici.


Događaj: DAN PLANETA ZEMLJE NA BICIKLU U MOSLAVINI 2018.

Povratak