Vijesti

Dan otvorenih vrata - 26.04.2023

27.4.2023.


Povodom Dana planeta Zemlje (22.04.), Eko Moslavina je organizirala Dan otvorenih vrata na reciklažnom dvorištu Kutina.
Direktor Eko Moslavina d.o.o., Danijel Husnjak je izrazio dobrodošlicu okupljenim građanima te predao riječ N.Čoviću, predsjedniku Gradskog vijeća Grada Kutine.
Informacije o modelu sakupljanja komunalnog otpada „na kućnom pragu“ i putem spremnika na javnoj površini je prezentirala R.Bolarić, voditeljica tehničkog sektora. Na ceradu smo istresli reciklabilni otpad – papir sakupljen taj dan od građana korisnika iz ulice I.G.Kovačića. Iako je uočen otpad koji ne spada u papir, a konkretno u ovom slučaju ne onečišćuje frakciju, možemo reći da korisnici u kućama (iz ulice I.G.Kovačića) pravilno izdvajaju papir.
Građani su dobili općenite informacije o radu reciklažnog dvorišta, koji komunalni otpad se ovdje može predati bez dodatne naknade. Nakon informativnog dijela, napravili smo obilazak svih kontejnera/spremnika u koje se odlaže predviđeni komunalni otpad.
Obilazak se nastavio na odlagalištu neopasnog komunalnog otpada „Kutina“ gdje smo građanima pokazali gdje se privremeno skladišti odvojeno prikupljeni reciklabilni komunalni otpad (plastika, staklo, metal) prije predaje ovlaštenom oporabitelju.

Hvala svima koji su došli i podržali naš Dan otvorenih vrata, a ostale pozivamo da dođu u reciklažno dvorište, predaju otpad i daju svoj osobni doprinos u zaštiti okoliša.

Foto galeriju možete pogledati na našoj Facebook stranici  Facebook

 
Povratak